Ogled prispevka

Šahovska sekcija DU Tabor - Maribor

Ponedeljek, 15. februar 2016 17:56:31 - Mariborski šah

• Za prijetno druženje in koristno treniranje uma gre, povedo prekaljeni taborski šahisti, ki se redno dobivajo v gostišču Tabor.

Benjamin Brecelj je predsednik šahovske sekcije Društva upokojencev Tabor Maribor že 25 let. V tem času so bili taborski šahisti kar šestkrat ekipni državni prvaki na prvenstvih društev upokojencev Slovenije. Za ekipo so v minulih 25 letih igrali nekateri znani šahisti, zvečine nekdanji člani ŽŠK Maribor, in tudi zdaj je sestavljena iz prekaljenih imen zaljubljencev igre na 64 črno-belih poljih. Ivo Mihevc, Karl Cojhter, Franc Pešec, Slavko Vizovišek, Peter Krajnc, Gorazd Klemenčič, Ivan Šertel, Ivan Slapnik, Bogdan Milošević, Nikola Hočevar, Stane Segala, Marjan Kasjak, Zlatko Hevir, Jure Plejić, Ivan Suban, Franc Pepelnik, Ivan Šalamon in še nekateri drugi šahisti so bili v preteklih letih, nekateri pa so še zdaj, tvorci uspehov šahovske sekcije DU Tabor. "Sekcija ima približno 50 članov, nekateri igrajo šah občasno, nekateri redno, šahovski kotiček pa imamo v prostorih gostišča Tabor, kjer se družimo vsak dan od 9. do 13. ure. Tudi tekmovanj je veliko" pove 81-letni Brecelj.

Zapisal: Zmago Gomzi - Večer

Ocena:   Ogledov: 3517  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!