Ogled prispevka

Grand Chess Tour - Lueven 2018

Sobota, 16. junij 2018 08:57:08 - Svet in šah

V belgijskem Leuvnu se odvija prvi turnir letošnje serije Grand Chess Tour (GCT). Nastopa deseterica super velemojstrov, na čelu z drugim in tretjim igralcem sveta Caruano in Mamedžarovom. Prve tri dni bo pospešeni turnir, zaključna dneva pa sta prihranjena za hitropotezni šah.

V belgijskem Leuvnu se je pričel prvi turnir letošnje serije Grand Chess Tour (GCT) - tokrat brez Magnusa Carlsena. Nastopa deseterica super velemojstrov, na čelu z drugim in tretjim igralcem sveta Caruano in Mamedžarovom. Nastopajo: Alexander Grischuk, Anish Giri, Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, Levon Aronian, Maxime Vachier-Lagrave, Shakhriyar Mamedyarov, Sergey Karjakin, Viswanathan Anand in Wesley So. Prve tri dni bo pospešeni turnir, zaključna dneva pa sta prihranjena za hitropotezni šah.

V letošnji seriji GCT bo pet dogodkov z različnimi igralnimi časi. Že med 20. in 24. junijem se bo serija nadaljevala v Parizu (blitz, rapid). Avgusta bosta dva turnirja v ameriškem St. Louisu (cug, standardni), zaključek bo decembra v Londonu (podrobnosti bodo objavljene naknadno).


*Točke štejejo za končno uvrstitev kot dvojne!

Odigran prvi del hitropoteznega turnirja. Na pospešenem turnirju točke štejejo dvojno. Največ je pokazal Sergej Karjakin, ki se je prebil na delitev drugega mesta z Levonom Aronjanom. Velika prednost Wesleya Soja, ki si jo je priboril na rapidu, hitro kopni. Ima le še poldrugo točko prednosti pred prvima zasledovalcema. Danes je drugi hitropotezni del ter zaključek spektakla.


Uradna stran...


Ocena:   Ogledov: 673  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!