Ogled prispevka

6. Altibox Norway Chess 2018

Torek, 29. maj 2018 09:51:30 - Svet in šah

Med 27. majem in 8. junijem poteka v norveškem Stavangerju super turnir »6. Altibox Norway Chess 2018«. Nastopila bo smetana svetovnega šaha na čelu s svetovnim prvakom Carlsenom in njegovim izzivalcem Caruano.

Nastopila bo smetana svetovnega šaha: Carlsen, Caruana, Mamedžarov, Vachier-Lagrave, Ding Liren, Karjakin, So, Nakamura, Aronjan in Anand.

Altibox Norway Chess je v samo nekaj letih postal eden od največjih svetovnih šahovskih turnirjev. Altibox Norway Chess se je od samega začetka izkazal kot svetovni šahovski dogodek. Magnus Carlsen je ponosni ambasador tega turnirja.

Altibox Norway Chess je na turnirju v Stavangerju sodelovalo vseh 13 najboljših svetovnih igralcev, med njimi tudi upokojeni šahovski velemojster Garry Kasparov kot častni gost.

"Norveški Chess je šahovski Vimbeldon" - Garry Kasparov.

Altibox Norway Chess je eden od redkih šahovskih turnirjev na svetu, ki si močno prizadevajo za komercializacijo šaha, da bi dosegli nove ciljne skupine in postali izjemno privlačni za sponzorje. Altibox Norway Chess išče korporacije, ki želijo biti povezane s strategijo, inteligenco in natančnostjo - ki so ključne vrednosti Altibox Norway Chess.


Lansko letna zmagovalca sta - hitroptezni turnir - Magnus Carlsen, v standardnem šahu je zmagal Levon Aronian iz Armenije.Zmagovalec uvodnega hitropoteznega turnirja je GM Wesley So, ki si je priboril zmago s 6 točkami od možnih 9.


Wikipedia - o turnirju

Ocena:   Ogledov: 674  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!